Voeding

De Romeinen wisten het al. Welzijn en geluk beginnen met een gezond lichaam!

‘Mens Sana in corpore sano’

En een gezond lichaam begint met gezonde voeding. In onze huidige samenleving is dit echter een heuse uitdaging geworden. Tot 50 jaar geleden at iedereen nog puur. De groenten kwamen recht van het veld op ons bord terecht. Nu is bijna alles bespoten en behandeld. De industrie stopt er allerlei rommel bij (suikers, vetten, kleur- en smaakstoffen...) en men haalt er de voedzame stoffen uit (vezels, mineralen, vitaminen,...). Er is een overaanbod aan minderwaardige voeding waarbij bovendien ook de “gezonde” tussendoortjes vaak misleidend zijn en dus helemaal niet zo gezond. Deze minderwaardige voeding stelt ons lichaam zwaar op de proef en ‘vergiftigd’  het langzaam maar zeker totdat het uiteindelijk niet meer in staat is om de opeengestapelde afvalstoffen af te voeren.

Daarom beschouw ik het als mijn belangrijkste taak om klanten een gezonde levensstijl aan te leren die gebaseerd is op de natuurvoedingsleer. D.w.z. het gebruik van voeding in zijn meest natuurlijke vorm nl. niet geraffineerd of bewerkt in de fabriek.
Natuurlijke voeding hoeft geen synoniem te zijn van ‘niet lekker’. Integendeel, na een aanpassingsperiode gaan je smaakpapillen opnieuw smaken leren kennen die ze helemaal vergeten waren door de overdaad aan suiker en de ‘eenheidsworst’ die ze ervoor te slikken kregen.
Bovendien gaat het ervoor zorgen dat je natuurlijk verdedigingsmechanisme goed blijft werken waardoor je optimaal kan blijven functioneren zowel fysiek als mentaal.
En wat ook belangrijk is voor heel veel mensen, op deze manier kan je gewicht verliezen op een duurzame manier d.w.z. met een blijvend resultaat tot gevolg.

Indien nodig ondersteun ik je met natuurlijke voedingssupplementen en kruiden.
De natuur is immers een apotheek waarin voor elke kwaal wel een kruidje te vinden is.
Als gezondheidsbegeleidster kan ik u vertellen welke kruiden voor u veilig en geschikt zijn.
Kruiden kunnen we preventief gaan gebruiken maar ze kunnen ook verlichting brengen bij allerlei kwaaltjes.

Ook een zuiveringskuur behoort tot de mogelijkheden om sneller tot een zuiver intern milieu te komen. Zeker na de winterperiode is dit een ideale ‘grote opkuis’ voor je lichaam.

Sabrina Schepers - Voedings- & gezondheidsbegeleiding