Voetreflexologie

Voetreflexologie gaat uit van de theorie dat de voeten het gehele lichaam afspiegelen of reflecteren. Door het geven van een prikkel (druk) op een bepaalde zone van de voet ontstaat een reactie elders in het lichaam.
Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangespoord om de homeostase (balans) te herstellen en het immuunsysteem van het lichaam te versterken.
Door bepaalde zones van de voet te bewerken zullen de overeenkomstige cellen in het lichaam zich ontspannen en zal er een betere doorbloeding gebeuren.
Het gevolg is een betere aanvoer van voedingsstoffen en een betere afvoer van afvalstoffen.
Door deze voetmassage worden bovendien ook de zenuwen gestimuleerd om zich te ontspannen.
Deze techniek kan gebruikt worden bij vb. hoofdpijn, allergie, nek-en rugklachten, hormonale disbalans, oorsuizingen, constipatie, ...

Zwangerschapsreflexologie

Zoals het woord het zelf zegt wordt deze reflexologie gebruikt om zwangere vrouwen te begeleiden gedurende de zwangerschap.
Alle mogelijke kwaaltjes kunnen op een zachte manier aangepakt worden terwijl de toekomstige mama geniet van een zalige voetmassage, een moment van complete rust.
Indien gewenst kunnen we zelfs de nakende bevalling samen bespreken met papa zodat hij weet hoe hij mama kan begeleiden via voetmassage om de bevalling vlotter te laten verlopen.
De pasgeboren baby kan ook baat hebben bij voetreflexologie. Denk maar vb. een slecht werkende lever, darmkrampjes, reflux ...
Ook vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen kunnen met deze techniek begeleid worden.

Sabrina Schepers - Voedings- & gezondheidsbegeleiding